Telefon
0 850 888 95 86
E-Posta
ipyd@ipyd.org
TR | ENG
CONTECH Webinar Serisi – 2 - Dijitalleşen Tedarik Zinciri ve Sürdürülebilirlik

CONTECH WEBINAR SERİSİ – II 
" Dijitalleşen Tedarik Zinciri ve Sürdürülebilirlik "

Değerli İPYD Üyeleri ve İlgililer,

Contech (İnşaat Teknolojileri) webinar serimizin ikincisi ile yeniden buluşuyoruz. Serinin ikinci etkinliğini, 26 Ocak Çarşamba günü, saat 20:00 - 21:30 arasıSn. Mehmet Sami Kılıç'ın moderatörlüğünde, Sn. Güliz Fiş ve Sn. Ufuk Baydilek'in sunumuyla "Dijitalleşen Tedarik Zinciri ve Sürdürülebilirlik" konusu ile gerçekleştireceğiz. 

Her geçen gün artarak dijitalleşen dünyamızda inşaat sektöründe tedarik zinciri ve sürdürülebilirlik dönüşümü nasıl ilerliyor? Geleneksel tedarik zinciri yönetimi metotları sürdürebilir mi?  Peki bu dönüşüm sürecinde inşaat şirketlerini bekleyen fırsatlar ve tehditler neler? Girişimlerin ve teknolojilerin dönüşüme etkisi ne olacak? sorularına yanıtlar bulacağız.

Tüm ilgililerin katılımlarınızı bekliyoruz.  

Saygılarımızla,

İstanbul Proje Yönetim Derneği (İPYD)

 
Kayıt Ol
 

Mehmet Sami Kılıç – Turner Construction Türkiye Direktörü: 

Mehmet Sami Kılıç, Turner’da 14 yılı aşkın süredir çalışmakta olup, şu anda Ülke Direktörü olarak Türkiye’de aktif olan projeleri yönetmektedir. Aynı zamanda şirketin proje yönetim sisteminden ve global vizyonundan ödün vermeyerek yerel sektördeki proje yönetim anlayışının gelişmesi için çalışmalar yapmaktadır. Çeşitli karma kullanımlı yapı projelerinin yanı sıra diğer büyük ölçekli proje, ticari proje, hastane/klinik, sağlık merkezi ve ofisleri başarıyla tamamlamış olan Kılıç, sektörde 20 yılı aşkın üst düzey yönetim deneyimine sahiptir. Yüksek lisansını Nortwestern University’de Proje Yönetiminde tamamlamış, Georgetown University'de de Proje Yönetimi konusunda eğitim almış LEED Akredite profesyonelidir. 

Kılıç; başta 12 seneyi aşkın ABD, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Sırbistan olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerindeki Turner projelerine liderlik etmiştir. Turner’daki sorumlulukları inşaat öncesi yönetiminden proje teslimine kadar bir ya da daha çok projenin tüm aşamalarında rehberlik etme, yönetme, koordinasyon sağlamayı ve şirketin Türkiye'deki sosyal sorumluluk projelerini de yürütmeyi içermektedir. 

 

Güliz Fiş – inSuppliers Kurucusu, Y. Mimar:  

MSGSÜ ve İTÜ mezunu Yüksek Mimar. İş hayatına ilk gayrimenkul satış sonrası mimari hizmetler ile başlayıp daha sonra şantiye mimari olarak devam etti. Bu deneyimlerden sonra da 15 seneye yakın ENR Top 500 Contractors 'da yer alan üç Türk müteahhit firmanın satın alma departmanında çeşitli pozisyonlarında çalıştıktan sonra "İnşaat sektörünün profesyonel ağı" inSuppliers girişimini 2021 yılında kurdu. inSuppliers.com, inşaat sektöründe ürün ve hizmet sağlayıcılar ile karar vericileri doğrudan iş fırsatları ve networking amaçlı buluşturan online platformdur. 

Ufuk Baydilek – Optio Kurucusu, Üretim Mühendisi: 

İş hayatıma Üretim Mühendisi olarak başladım, bir yıldan az bir süre bu mesleği icra ettikten sonra ilgi ve yetkililiğimin beşeri alanlarda olduğunu fark ederek satış, iş geliştirme ve büyüme alanın ilerledim. Bu alanda yaklaşık 10 yıl süre farklı yapı malzemesi üreticilerinin satış operasyonlarını yürüttüm ve yönettim. 2015 yılında ilk girişimim olan Materiall markasını kurdum, Materiall yapı profesyonellerinin en doğru ürünleri bulabilecekleri, numunelerini görebilecekleri bir Pazaryeri olarak faaliyet gösterdi. Materiall ile benzer zaman dilimi içerisinde ikinci girişimim olan COC markasını kurdum. COC ise Türkiye’nin ilk kitle kaynak tabanlı, çok disiplinli tasarım platformu olarak mekan tasarımı alanında çok çeşitli şirketlere hizmet üretti. Son olarak 2019 yılında tüm tecrübelerimi bir potada eritebildiğim yeni nesil inşaat şirketi Optio’yu kurdum. Optio iyi, nitelikli ve görece ekonomik evlere sahip olmak son kullanıcının tercih edeceği bir teknoloji şirketi olarak faaliyet gösteriyor. 

Optio tamamen kendi imkanları ile Türkiye’de geliştirdiği ve TÜBİTAK tarafından finanse edilen yapay zeka etkileşimli tasarım sistemi ile arazi için en iyi ve en verimli yapı tasarımını geleneksel yöntemlere kıyasla 100 kat daha hızlı ve doğru olarak yapabiliyor. Optio ile oluşan bir evin tüm satın alma kalemleri rekor bir sürede üretici ortaklarından optimum bir şekilde tedarik edilebiliyor. Bu da bir Optio Evi’nin geleneksel yöntemlere göre çok daha nitelikli ve ekonomik üretilmesine olanak sağlıyor. 

Şu an üzerine çalıştığımız yeni özelliklerimizle Optio bir yapının sürüdürebilir yapı standartlarına uyumlu, çevreye saygılı bir tasarım, üretim ve tedarik yönetimi yapmasını sağlayarak yapı üretimine yepyeni bir soluk getirecektir. Örneğin bir Optio Evi’nin tüm tasarım ve üretim süreci boyunca ne kadar karbon salınımı yaptığını görebilecek ve buna göre seçimlerinizi yönetebileceksiniz. 

 
 
 

İSTANBUL PROJE YÖNETİM DERNEĞİ
Merdivenköy Mah. Dikyol Sk. No:2 Business İstanbul B Blok İç kapı No:179 Ofis No: 12 Kadıköy / İstanbul

ipyd@ipyd.org

0 850 888 95 86 / Faks:0 850 888 95 86

İstanbul Proje Yönetimi Derneği © 2018 | tüm hakları saklıdır.